Vrij zijn

Español

Spreek wel eens mensen die zeggen vrij te willen zijn in handelen en doen en laten en daarom niet gelovig (willen) zijn. Mijn vraag ben je dan wel vrij. In gelovig opzicht niet. Zal hier even verder op in gaan maar allereerst wat zegt de Bijbel hiervan’ ‘God maakt vrij, God maakt vrij. In die hoop leven wij.’ Grote kans dat dit lied je bekend voorkomt. Maar wat is die vrijheid precies? Graaf mee in jezelf, op zoek naar de vrijheid die God wil geven en lees dit artikel maar eens . Als gelovig mens probeer je zo te zijn als onze Leraar Jezus die in alles nederig en eenvoudig is. We geloven dat Jezus vrij van zonde is dus dingen als gokken, naar de dames van lichte zeden gaan, schelden, oorlog, ruzie maken drugs, moorden, verkrachten, sex buiten het huwelijk en overmatig alcohol gebruik enz. zat er bij Jezus niet in. Als je dat onder vrijheid verstaat om die dingen toch te kunnen doen ja dan kun je beter niet gelovig zijn. Dus je bent als ongelovig persoon pas vrij als je de dingen kunt doen die God verboden heeft. Vrij als je verslaafd bent aan gokken, drugs of alcohol. Is dat dan vrijheid ? Dacht het echt niet mensen. Je bent dan slaaf van die dingen die je doet en een slaaf is echt niet vrij. Als echt Christen dwz een echte leerling van Jezus, een Discipel dus hou je jezelf ver van de dingen die God ons verboden heeft te doen. We volgen de weg die de Here ons heeft gegeven. Ben je dan wel vrij ? Ja maar dat is de mening van een paar miljard Christenen en zullen die dan naast het potje pissen als ze de Heer volgen in het pad naar de eeuwigheid ? Ik niet hoor. De weg naar God toe is niet makkelijk omdat vele zaken die God verboden heeft voor de doorsnee mens wel als prettig wordt ervaren. Neem de korte weg die niet zo moeilijk is en je bent gelukkig ? Voorbeeld. Als kind moet je naar school en als tiener moet je ook maar je hebt geen zin meer. Je gaat liever werken om mooie nike schoenen te kopen. Wat er later gebeurt zie je dan wel weer. Later kun je geen goed betaalde baan vinden want dan heb je diploma’s nodig. Je kunt je geen eigen huis veroorloven want je kunt met jouw inkomen geen hypotheek opnemen ( tegenwoordig moet je al een jaarlijks inkomen boven de 50.000 € hebben daarvoor ) dus je huurt ( duur ) tegenwoordig zijn huurhuizen onder de 500 euro een zeldzaamheid. Dit kind moet dus ploeteren voor zijn / haar bestaansrecht. Als Christen ben je vaak tevreden met een goed huwelijk een dak boven je hoofd en elke dag een bord eten. Meer is altijd meegenomen maar je bent niet gehaast alles te willen hebben wat je hartje begeert omdat je hart als Christen Jezus begeert. Door zo te willen zijn als Jezus denk je niet aan zaken als dronken worden, gokken, lust etc. wat niet wil zeggen dat dat nooit gebeurt  ja er zijn uitzondering je bent en blijft een zondig mens en de mens stapt wel eens over grenzen heen. Christenen zijn namelijk niet anders dan niet Christenen. Geloof me ik ben ook iemand geweest die God niet wilde leren kennen en deed alles wat door God verboden was dus ik ken en weet het verschil. Ik kan nu echter zeggen dat ik vrij ben. God wijst me terecht als ik de verkeerde kant op ga. Moet je daarom kiezen Christen te zijn ? Nou dat laat ik in alle vrijheid helemaal aan jou over. Je mag namelijk in alle vrijheid kiezen van Jezus. Hem wel of niet aannemen ? dat is helemaal aan jou. Zegen jou met de kracht van Jezus Christus onze redder die voor onze zonden zich opgeofferd heeft. Op de EO las ik ook een mooie uitleg over ‘Vrij zijn’

Hoe zie jij de vrijheid in jouw leven en vind je het moeilijk om Jezus hierin te volgen ?

Geef een reactie