Jezus boven alles

De wereld ( en ik ook overigens) is zo druk momenteel met oorlogen, ziektes en allerlei zaken naast geloof dat juist het zo belangrijke geloven vaak even aan de zijkant wordt geschoven. Het moet wel genoemd worden maar let wel het er is niets zo belangrijk als jouw contact met Onze Here Jezus. Ook ik was even heel druk met het uitzoeken hoe het zat in de Bijbel met de eindtijd, toch gauw een paar dagen aan gewerkt. De oorlog in Oekraïne maar ook in Israël. Afgelopen zondag hebben wij weer een mooie dienst mee mogen maken in onze kerk. Daar werd ons heel duidelijk gemaakt dat we ons moeten richten op Jezus en in plaats je gedachten af te laten dwalen naar zaken die hier op aarde afspelen je toch meer te richten op Hem die ons liefheeft. Ik zeg helemaal niet dat je nergens meer naar hoeft te kijken hoor maar doe het dan in je gebed. Lees de nieuws berichten maar vergeet niet ook in jouw Bijbel te kijken en daar jouw informatie te halen die je nodig hebt voor je dagelijks leven want dat kun je alleen bij Jezus krijgen.

Mensen die niet geloven of heel sceptisch zijn zullen wel weer denken daar heb je hem ook weer, goed is zo groot gelijk maar heb jij het niet graag over iets dat jij lief hebt ? Praat jij bij gezellig samenzijn niet over voetbal, tennissen jouw games of andere hobby’s, nou ik praat graag over Jezus omdat door alles heen kijkend naar mijn leven Hij toch bij alles wat er ooit gebeurt is in mijn leven, troost, warmte en vreugde heeft gebracht. Stel je voor dat Hij er niet zou zijn geweest dan zou ik er nu niet meer zijn geweest.

Als ik zo om mij heen kijk, luister naar de mensen hebben ze het allemaal heel erg druk met voornamelijk zichzelf. O ja ze kijken wel om zich heen maar echt kijken doen ze niet. Ze zien de toenemende armoede niet, de steeds groter wordende aantal daklozen in Nederland, ontspoorde jeugd en vooral de ouderen die het zwaar hebben dat is allemaal heel gewoon geworden. Politiek die inspeelt daarop en mensen mooie beloften voorhouden die de eerste 4 jaar sowieso niet waargemaakt kunnen worden omdat daar de middelen niet voor zijn. Ja daar in de politiek kunnen ze nog steeds lachen om de grappen die ze onder elkaar maken maar zijn ze echt bezig met het gewone volk ? ik denk het niet. De partijen die dat wel doen zijn zo klein dat hun stem er niets aan toevoegt bij debatten etc. Ach wie ben ik dan helemaal als individu om ook bij te dragen aan een betere wereld. Kop op mensen wij hebben een machtig wapen en dat is gebed. Zegt de Bijbel niet dat alles wat je in geloof vraagt gegeven zal worden ? ‘Daarom zeg ik jullie: alles waarom jullie bidden en vragen, geloof dat je het al ontvangen hebt, en je zult het krijgen‘ (Marc. 11:24) Nou ik geloof daar in omdat ik het aan de lijve mee heb gemaakt wat gebed kan doen. Daarover later een ander artikel. Maar om geloof te hebben moet je jezelf daarvoor open stellen. Vraag Jezus daarom en je zult Hem ontvangen.

Geef een reactie