Mijn weg naar Jezus

Mijn weg naar Jezus (getuigenis)

Wie ben ik dan helemaal. Mijn naam is Joy Wahl en pas op latere leeftijd (28 jaar)God leren kennen. Waarom begin ik met God leren kennen ? en ja Jezus is ook God maar daarom een korte uitleg. Op mijn 28 ste was ik helemaal onder aan de trap van menselijkheid. Alcohollist, drugs gebruik, crimineel gedrag en ik deed dus alles wat slecht was in de ogen van de Heer. Op een dag vond ik op de stapel post ( van jaren ) die bij mijn voordeur lag een folder waarop stond “Jezus houd van jou ” Ik was op dat moment heel emotioneel en niet door het foldertje maar zag eigenlijk geen uitweg meer in mijn situatie. Wou het bijltje er bij neergooien, een eind aan mijn bestaan maken. Door dat foldertje werd ik warm van binnen en toen wist ik nog niet waarom. Omdat mijn kennissen kring niet voorzien was van geloof of kennis daarover moest ik de kennis zoeken en er woonden een paar deuren verder een gezin die bij de Jehova getuigen kwamen. Die nodigden mij uit en mijn eerste kennis werd geleerd uit hun heilige boek waar De Here dus jehova werd genoemd. In die tijd leerde ik ook een meisje kennen die uit de Pinkster gemeente kwam maar niet meer kerkelijk was. Had mot gehad omdat ze een ongehuwde moeder was en volgens haar niet meer welkom. Zij leerde me dat ik eerst een echte bijbel moest kopen. In de plaats waar ik woonde was er bij het station een Bijbelkiosk en ik stapte naar binnen en vroeg welke bijbel ik moest hebben,  “we hebben maar 1 echte bijbel jongeman, wel in verschillende groottes ” zei de dame en gaf me een klein boekje waar op stond Bijbel. Blij nam ik het mee naar mijn buurvrouw en ze leerde me dat ik maar eerst de geschiedenis van God moest leren kennen en zei me daarbij ( heel belangrijk bleek later ) Alles wat in de Bijbel staat, maar dan ook echt elk Woord is van God aan de mensen gegeven. Mmmmm dacht ik laten we maar eens kijken en lezen. Het was veel. Ik begon het scheppingsverhaal te lezen en dacht nou hoe is dat mogelijk in zeven dagen alles scheppen. Buurvrouw vertelde me dat voor God niets onmogelijk is en dat Hij alles kan omdat Hij God is. Zo begon mijn wandel met en in de Bijbel. De Jehova getuigen heb ik vaarwel gezegd wat overigens moeilijk was aangezien ze mjn ziel toch voor hen wilden houden. Ik leerde een mooie vrouw kennen die bij mij om de hoek bij de bakker werkte en waar ik uitging tot midden in de nacht om vertier te zoeken kwam zij ook. Van het één kwam het ander we vonden elkaar lief gingen samen wonen. In deze tijd was ik niet echt met God of de Bijbel bezig. Had werk gevonden in een andere plaats en was druk daarmee en uiteraard met de vrouw en het kind. Mijn toenmalige vrouw kwam uit een Gereformeerd gezin en na kennis maken met haar ouders, werden we bij hun uitgenodigd, (mijn toenmalige vrouw was namelijk uit haar ouderlijke huis weggegaan in verband met huiselijke problemen) en alles werd bijgelegd. Ze vertelden me dat ze naar de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt gingen en vroegen hoe het met mijn geloofswereld was. Nou op dat moment op een laag pitje zei ik eerlijk en ze vroegen of ik die zondag mee wou naar de kerk. Geen probleem zei ik dus dat was mijn eerste aanraking met de Gereformeerde kerk. Heb er echt veel geleerd. Wij zijn getrouwd en kregen ons eerste kind en in 12 en een half jaar dat we bij elkaar zijn geweest heb ik in die kerk belijdenis gedaan en een dochter erbij gekregen. Na twaalf en een half jaar zijn wij gescheiden en gingen ieders ons eigen weg. Na de scheiding ging ik niet meer naar de kerk omdat ik woorden met God had gehad. Vroeg me af waarom de pijn en verdriet omtrent de scheiding ( heb mijn antwoordt later gekregen maar daar komen we nog op) ik was dus erg teleurgesteld in het geloof en in God. ( Later begreep ik dat de satan er schik in had gelovige mensen ver van God weg te halen en dat lukte toen aardig)

Een stuk ver weg van God

Na mijn scheiding in 1999 ging het weer bergafwaarts met mij. Ver van God deed ik mijn ding, relatie na relatie liepen stuk. Leerde de moeder van mijn drie jongste kinderen kennen op internet en na 10 jaar liep ook dat stuk omdat we ver uit elkaar lagen wat levensstijl betrof. Had een oude kennis getroffen van vroeger, mijn huidige vrouw Els en zorgzame moeder van 3 kinderen plus de mijne gingen verder met elkaar en door haar kwam ik weer in aanraking met God. Els zelf is van Katholieke huize, niet rooms maar wel gelovig en haar jongste dochter had bij jongeren bijeenkomsten iemand leren kennen die speelde in de band van zijn kerk. Omdat ze zich thuis voelde in deze kerk kwam het moment dat ze zich wilde laten dopen. Door mijn Gereformeerde achtergrond had ik eerst een tegenstrijdig gevoel over deze kerk want had geleerd dat het een soort sekte was waar gebedsgenezing en tongentaal belangrijk waren. Op 9 december 2011 gebeurde er iets wat later bleek mij weer dichterbij God bracht. Mijn oudste dochter werd vermoord en ik zette mijn hart open voor de Here De eerste keer dat ik meeging naar de Pinkstergemeente om Els een plezier te doen dacht ik ‘ waar ben ik nu dan in terecht gekomen’. Mensen die huilden, voor het podium op de grond gingen liggen, vanuit de zaal werd nadat de voorganger iets had gezegd Amen geroepen en halleluja, dat was bij de Gereformeerde kerk toch wel iets anders. ( En hier het gedeelte wat ik beloofd had om op terug te komen)Els en ik wilden omdat we al samenwoonden toch doen wat Christelijke mensen horen te doen, trouwen. Tijdens een kerkdienst voelde ik iets dat ik nog nooit gevoeld had. Ik dacht dat ik bekeerd was echter ik was pas op de toeloop weg naar de Here en nu naderde ik de hoofdweg. Mijn hart werd zwaar en wat ik al jaren niet had gedaan, ik huilde liep naar voor en huilde echt tranen met tuiten. Dit was pas bekeren, heftig, overweldigend. Ik voelde in alle bochten en hoeken van mijn lichaam een power die ik nog nooit gevoeld had. Machtig wat geweldig. Ik had mijn hart open gezet en Jezus was in mij. Vanaf mijn doop in 2014 tot vandaag de dag heb ik weer veel geleerd. Heb geleerd hoe te luisteren naar de Here en geleerd Hem te verstaan. Zo zie je maar wat de kracht van de Here vermag, van Jehova getuigen tot de kerk waar ik nu thuis ben, ver van God weg en toch gekomen tot kind van God. Ja ik ben een kind van God geworden niet alleen met mijn verstand maar met heel mijn wezen en heel mijn hart. Daarom zal ik andere overtuigingen nooit veroordelen omdat de wegen van God ondoorgrondelijk zijn.